GÜNDEM

10 soruda yüz yüze eğitimle ilgili merak edilenler! Hangi sınıflar okulda yüz yüze eğitime başladı?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısında alınan kararları açıklamasının ardından yüz yüze eğitime dün resmen geçildi. Türkiye genelinde ilkokullar ile 8 ve 12’nci sınıflarda yüz yüze eğitim başladı. İşte 10 soruda yüz yüze eğitimle ilgili merak edilenler..

Düşük ve orta riskli 42 ilde ise tüm sınıflar açıldı. Ortaokul 5, 6 ve 7 ile lise 10 ve 11’inci sınıflar, bir yıl sonra okulla buluştu. Peki hangi sınıflar hangi illerde açılacak? Yüz yüze eğitim hangi sınıflarda kaç gün olacak? Hangi sınıflar yüz yüze sınava girecek? İşte 10 soruda yüz yüze eğitimin tüm detayları...

Yaklaşık 1 yıldır okula gitmeyen ortaokul 5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencileri ile lise 10 ve 11'nci sınıf öğrencileri okula ve arkadaşlarına kavuştu. 23 Mart 2020'den bu yana eğitimlerini uzaktan sürdüren öğrenciler sıralarına yeniden dönmenin mutluluğunu yaşadı. Yüz yüze eğitim verilecek sınıfların il bazında yapılan değerlendirme ile belirlenecek olması birçok soruyu da beraberinde getirdi.

1- TÜRKİYE GENELİ HANGİ SINIFLAR OKULA BAŞLADI?

ÜLKE genelinde, tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12'nci sınıflarda yüz yüze eğitim başladı. Köy okullarında da tam zamanlı yüz yüze eğitim devam edecek.

2- DÜŞÜK VE ORTA RİSKLİ İLLER HANGİ SINIFLAR BAŞLADI?

DÜŞÜK ve orta riskli olarak tanımlanan illerde tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ve 8 ile 12'nci sınıfların yanı sıra ortaokul ve liselerin tüm kademlerinde yüz yüze eğitim gerçekleştirilecek.