GÜNDEM

12 hayvanlı takvimin 2020 kehanetleri gerçekleşiyor

Koronavirüsünün dünyaya yayılmasının ardından ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Türkler tarafından geçmiş yıllarda kullanılan 12 hayvanlı Türk takviminin kehanetleri gerçekleşiyor..

12 hayvanlı Türk takvimi Türkler tarafından geçmiş yıllarda kullanılıyordu. Takvimde yer alan 2020 yılı kehanetlerinin gerçekleşmeye devam ettiği iddia edildi.

Takvimde fare yılı olarak bilinen 2020 yılının başından beri kehanetler arasında yer alan çekirge istilası, yangınlar, depremler ve salgın hastalıklar gerçekleşti.

Hem eski Türklerde hem de diğer uluslar tarafından kullanılan 12 hayvanlı Türk takviminin kehanetlerini Kaşgarlı Mahmut’un Divan-ı Lugati’t Türk ve İbrahim Hakkı Hazretlerinin Marifetname eserlerinden inceleyen Erzurumlu Tarih Araştırmacısı Oğuzhan Türk, 2020 yılı için yazan kehanetlerin birçoğunun gerçekleştiğini söyledi.

Kehanetler arasında yer alan çekirge istilasının İran’da, büyük yangınların Avustralya’da, yıkıcı depremlerin Elazığ’da ve salgın hastalıkların tüm dünyada görülmesiyle birlikte 12 hayvanlı Türk takviminin kehanetleri dikkat çekiyor.