GÜNDEM

13 şehirde 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı geldi! Hangi illerde 65 yaş üstüne yasak geldi?

Ankara ve İstanbul Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzerine sokağa çıkma yasağı getirdi. 65 yaş üstüne yasak getirilen illerin sayısı 13'e çıktı. Peki 65 yaş yasağı getirilen iller hangileri? 65 yaş ve üstü hangi saatlerde dışarı çıkabilecek?

Koronavirüs salgınında vaka sayıları gün geçtikçe artmaya devam ederken yeni kararlar alınmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son. tabloya göre, dün 2 bin 529 kişiye koronavirüs tanısı konurken ağır hasta sayısı ise 3 bini geçti.  İşte sokağa çıkma yasağı getirilen şehirler...

Ankara ve İstanbul Valilikleri, koronavirüs önlemleri çerçevesinde 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı getirildi. Böylece 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirilen illerin sayısı 13'e yükseldi. 

Ankara'da sokağa çıkma yasağı hangi saatlerde?

Ankara Valiliği'nin açıklamasına göre, kent genelinde 65 yaş ve üzeri kişiler her gün 10.00-16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına uyarak ve maske takmak şartıyla sokağa çıkabilecekler. 65 yaş üstündeki doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, seçimle iş başına gelmiş kamu görevlileri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri v.b. olmak üzere kamu görevlileri yasak dışında tutuldu. 

Ankara'da esnaf ve çitçi de 65 yaş yasağından muaf

İşletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, çiftçi, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK Hizmet Belgesi, Vergi Kaydı, Şirket Yetki Belgesi, Oda veya birlik kimliğinden biriyle belgeleyenler ile meslek odaları başkanları da yasak kapsamının dışında tutulacak.