GÜNDEM

15 gün süre verildi! Hafta sonu sokağa çıkma yasağı geri geliyor

Avrupa'da koronavirüs vakalarındaki artış yeni yasakları devreye soktu. Türkiye'de ise yasaklar yeniden gündemde.. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, yaş gruplarına saat kısıtlaması gelebilir.. Önümüzdeki 15 gün kış önlemlerinin şeklini belirleyecek..

Tüm Avrupa ülkelerinde Koronavirüs vakalarının artmasıyla tekrar ‘alarm’ verilirken, Türkiye’de de havaların soğumasıyla yeni önlemler için harekete geçiliyor.

Edinilen bilgiye göre, hafta sonu sokağa çıkma yasağının, belirli yaş gruplarına saat kısıtlamasının, toplu taşıtların kontrolü, çalışma koşullarının değiştirilmesi gibi yöntemlerin yeniden hayata geçirilmesi gündeme gelebilir. Pandemiyle mücadelede alınacak yeni önlemlerin neler olacağını önümüzdeki 15 gün belirleyecek. 

İçişleri Bakanlığı'nın son genelgesi...

Hürriyet'te yer alan habere göre, kış dönemi hazırlıkları çerçevesinde İçişleri Bakanlığı tarafından önceki gün yayınlanan genelgeyle denetimlerin daha yaygın ve düzenli hale getirilmesinin hedeflendiği belirtildi. 

Hükümette yapılan toplantılarda, özellikle lokanta ve kafeterya gibi mekanların son dönemlerde kurallara yeterince uymadığına ilişkin saptamalar yapıldı.