GÜNDEM

15 Temmuz Gazisi Turgut Aslan Başdanışmanlığa getirildi

15 Temmuz'da darbeci hainlere karşı koyarken başından vurularak öldürülmek istenen ancak uzun süre verdiği yaşam mücadelesini kazanarak hayata tutunan Gazi Emniyet Müdürü Turgut Aslan Başdanışmanlık görevine getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 12. ve 13. maddeleri gereğince Başdanışmanlık görevine yine ne kadar vefalı olduğunu göstererek 15 Temmuz Gazisi Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele eski Daire Başkanı Turgut Aslan'ı atadı. 

atama

TURGUT ASLAN KİMDİR?

Turgut Arslan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı'nda darbeci hainler tarafından başından vurularak öldürülmek istenmişti. 

turgut aslan

DARBECİLER BAŞINDAN VURDU

Emekli edilen eski Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi'nin özel kalem müdürü darbeci Erkan Öktem tarafından tuzağa düşürüldü Turgut Aslan. İyileştikten sonra verdiği ifadede o anları "Beni rehin aldılar. ellerimi bağladılar. Ondan sonra kafama sıkmışlar. Hatırlayamıyorum ondan sonrasını" sözleri ile anlattı.

erdoğan

Koruması Hasan Gülhan ise orada şehit düşmüştü, daarbeci hainler, Turgut Aslan’ın da öldüğünü sandı. Başından kanlar içinde vurulmuş halde orada bırakıp gittiler. 

DEFALARCA AMELİYAT GEÇİRDİ

Darbe girişimi bastırıldığında özel harekatçılar tarafından hareketsiz halde bulunan Aslan hemen hastaneye kaldırıldı. Tam 5 kez beyin ameliyatı geçirdi, aylarca yoğun bakımdan çıkamadı. 

Hastanede uzun süre verdiği yaşam mücadelesinden sonunda zaferle çıkan Aslan, kendine geldiğinde tek korkusunu şöyle anlattı:

"İlk kendime geldiğimde, Fetullah Gülen, FETÖ acaba başarılı oldu mu, başarılı oldu ise demokrasi kaybetti diye düşündüm."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aslan'a karşı vefasını her fırsatta göstermişti. Erdoğan son olarak  2019'da Turgut Aslan'ı Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet üyeliğine getirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı diğer atamalar şöyle: 

Denizcilik Genel Müdürlüğü'ne Ünal Baylan, Kültür Turizm Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne Türkay Dalan,  Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne Mehmet Umut Tuncer, Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne Handan Karakoç...

Yorumlar
Günün Manşetleri