GÜNDEM

15 Temmuz'da köprüde bulunan askerler masum değil

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi ilişkin "Köprü (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) için çok net söylüyorum, "bu memleket ve vatan sevgisinden dolayı söylemem gereken bir şey var; oradaki hiçbir asker masum değil." dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi yaşananlara ilişkin "Köprü (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) için çok net söylüyorum. Bunu da birtakım mahkemelerin verdiği karara rağmen söylüyorum. Oradan, olaydan, köprüden beraat eden insanlar var. Mahkeme kararına saygımız ayrı bir şey ama benim şahit olduğum, gözlerimle gördüğüm, bu memleket ve vatan sevgisinden dolayı söylemem gereken bir şey var; oradaki hiçbir asker masum değil." dedi

Çalışkan, 15 Temmuz Derneği ve Marmara Üniversitesi iş birliğinde Hafıza 15 Temmuz'da gerçekleştirilen "Hafızanda ne var? - Harbi Konuşmalar" konulu etkinlikte, 15 Temmuz hain darbe girişimini konu alan sunum eşliğinde o gün yaşadıklarını anlattı.

Moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse'nin yaptığı etkinlikte konuşan Çalışkan, FETÖ'nün bilinen birçok terör örgütünden daha aktif olduğunu söyledi.

Mustafa Çalışkan, FETÖ'nün zihinlere format atma konusunda DEAŞ, PKK ve DHKP-C'den daha etkin olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şimdi bir örgüt düşünün ki 14 yaşında bunları alıyor; ben sadece askerden-polisten örnek vereceğim. 14 yaşından 44 yaşına kadar 30 sene her hafta format atıyorlar. Her hafta siz o 'abiniz' ile görüşüyorsunuz. Sizin her şeyinizi takip ediyor, saçınız, kravatınız, tatile gidişiniz, dersiniz... Aklınıza gelebilecek her şey, ilerleyen zamanda evliliğiniz, araba almanız, çocuğunuza isim koymanız, tayin yeriniz, yurt dışına gidişiniz, her şeyiniz... Biri diğerine veriyor, 3 sene 'abilik' yapıyor, sonra diğerine gönderiyor. 30 sene bu şekilde format atıyorlar. Aynı formatı atıyorlar. DEAŞ'ın 2 yılda yaptığı işi 30 yılda yapan disiplinli bir örgüt var. Bunlarla mücadele etmek o yüzden çok zor. Diğeriyle mücadele ediyorsunuz, 3-5 yıllık bir eğitimi, bilgi birikimi veya destek var. Ama bunlar 30 yıl, 25 yıl, 20 yıl ve sizi de bırakmazlar. Gün gün, saat saat sizi takip ediyorlar."

Yorumlar
Günün Manşetleri