GÜNDEM

150 yıldır cam tabutun içinde

Cam tabutun içinde 150 yıldır bozulmadan duran kız bebek görenleri şaşırttı.

Amerika’nin San Francisco eyletindeki bir evin altından bulunan kurşun ve bronz alaşımlı, cam yüzeyli olan ilginç tabut, üzeri temizlendikten sonra tüm dünyayı şaşırtan bir manzarayı gözler önüne sermişti. Küçük bir kız çocuğunun düzgün bir şekilde yerleştirildiği tabut, uzun yıllardır toprak altında hiçbir zarar görmeden kalmıştı.

Yapılan çalışmalar sonucunda cam tabuttaki küçük kız çocuğunun 1800'lü yıllarda yaşamını yitirmiş olabileceğine dair rastlanan izlerde kız çocuğunun kimliği net olarak tespit edildi. O zamanlardaki yaşayan önde gelen bir ailenin kızı olan Edith Howard Cook, 13 Ekim 1876 yılında muhtemelen enfeksiyondan kaynaklanan ağır beslenme yetersizliğinden dolayı 3 yaşındayken hayata gözlerini yummuştu.

Cam tabutun içindeki küçük kız çocuğuna dantelli beyaz güzel bir elbise giydirilmiş ve saçlarının üzerine kırmızı bir gül yerleştirilmiş ve lavantalar ile süslenmiş olduğu ve tüm bunların hiç çürümeden ve bozulmadan cam tabutun içerisinde çok iyi derecede korunmuş olması bilim insanlarını şaşkına çevirdi.

Küçük kız Edith yaşadığı dönemde mezarlık olarak kullanılan Odd Fellows parselindeki yaklaşık 30.000 kişiden yalnızca birisiydi.