GÜNDEM

19 Mayıs ve Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı yapılacak mı? Sokağa çıkma yasağının biteceği tarih

Türkiye'deki koronavirüs mücadelesinde güzel haberler gelmeye devam ediyor. Vaka sayısındaki düşüş normalleşmeye adım atma umutlarını yükseltiyor. Hafta sonları 24 büyükşehirde uygulanana sokağa çıkma yasağının biteceği tarihte belli oldu. Peki 19 Mayıs ve Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı yapılacak mı? İşte sokağa çıkma yasağının biteceği tarih..

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında çeşitli önlemler alınmıştı. Türkiye'deki vaka sayısının düşüşe geçmesi ile birlikte normalleşme adımlarıda atılmaya başlandı. Hükümet 4 aşamalı plan hazırladı. Buna göre Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı yapılacak mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasakları ne zaman bitecek? Korona tatilideki öğrenciler için telafi eğitimi ne zaman başlayacak?

 Hafta sonları 24 büyükşehirde uygulanana sokağa çıkma yasağının biteceği tarih belli oldu. Korona tatilideki öğrenciler için telafi eğitimi tarihi belirlenirken, 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma yasağının biteceği tarih de açıklandı.

4 aşamalı normalleşme planına göre sokağa çıkma yasağı Haziran ayı ortasına kadar sürecek. 65 yaş üstü yaşlılar ve 20 yaş altı genç ve çocuklar için sokağa çıkma yasağı da yine Haziran ortasına kadar sürecek. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda 4 gün sokağa çıkmak yasak olacak. Ramazan Bayramı'nda ise yasak 2 gün... Telafi eğitimlerinin ağustos sonunda yapılması ve eylül ayında yeni eğitim-öğretim dönemine geçilmesi planlanıyor... İşte alınan kararlar ve ayrıntılar..

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı sürecek

4 aşamalı normalleşme planına göre; 24 büyükşehirde hafta sonunda uygulanan sokağa çıkma yasağının Ramazan Bayramı sonrasına kadar devam etmesi planlanıyor.