GÜNDEM

2021 asgari ücret ne kadar olacak? Yeni asgari ücret nasıl belirleniyor? Asgari ücretle ilgili tüm detaylar

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılı asgari ücretinin belirlenmesi için bir araya geliyor. Milyonlarca kişi 2021 asgari ücreti ne kadar olacak? sorusunun cevabını arıyor. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK tarafından yapılan ortak açıklamada, "Asgari ücret belirlenirken geçim şartları yaklaşımı dikkate alınmalı" ifadelerine yer verildi. İşte asgari ücret ile ilgili tüm detaylar..

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret için 2021 yılında geçerli olacak rakamların belirlenmesi amacıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ilk toplantısını gerçekleştirecek. Peki 2021 asgari ücret ne kadar olacak? Hangi parti asgari ücretin ne kadar olmasını istiyor?  Yeni asgari ücret nasıl belirleniyor? Tüm detaylar haberimizde..

Üç işçi konfederasyonu, bugün ilk toplantısı yapılacak asgari ücret görüşmeleri öncesi Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu imzasıyla ortak yazılı açıklama yaptı. 

''Ciddi iş ve gelir kayıplarına yol açtı''

Küresel salgın, başta işçiler olmak üzere tüm ücretli çalışanların yaşama şartlarını daha da ağırlaştırdı. Ciddi iş ve gelir kayıplarına yol açtı.

Nitekim devletin resmi kurumu tarafından açıklanan son büyüme rakamlarında, çalışanların milli gelirden aldıkları payın ciddi oranda gerilediği de görülmektedir.