GÜNDEM

2021 trafik sigortası ücretleri belli oldu! Trafik sigortası hangi ilde ne kadar?

2021'de geçerli olacak trafik sigortası ücretleri il il açıklandı. 2021'de trafiğe yeni çıkacak araçlarda en pahalı trafik sigortası 1.626 lira oldu. Peki Trafik sigortası hangi ilde ne kadar? İşte Trafik Sigortası hakkında tüm detaylar...

2021'de trafiğe yeni çıkacak araçlarda en pahalı trafik sigortası İstanbul'da olacak. Ankara, Bursa ve Kocaeli 1.580 lira ile ikinci sırada yer alırken 19 küçük ilde fiyat 1.457 lirada kalacak. İşte il il trafik sigortası ücretleri..

Zorunlu trafik sigortası primlerinde şu anda tavan fiyat uygulaması mevcut. Prim tavanı il bazında belirleniyor. Ayrıca trafik sigortasında araçların sigorta primi 7 ayrı basamakta tespit ediliyor. İlk kez otomobil veya başka bir araç alıp sigorta yaptıran sürücü 4'üncü basamak sayılıyor.

Sürücü eğer kaza yaparsa 1'inci basamağa doğru eğer kaza yapmaz ise 7'nci basamağa doğru gidiyor. 7'nci basamak 3 yıl arka arkaya kaza yapmayan iyi sürücüleri içeriyor. 1'inci basamaktakiler yüksek prim öderken 7'inci basamaktakiler en düşük primi ödüyor. 

Tavandan daha düşük fiyata sigorta yapılabiliyor. Tabii ki tavanın üstüne çıkılamıyor. Tavan her ay yüzde 1.5 artırılıyor.