GÜNDEM

25 bine yakın Türk yuvaya geri dönüyor! Tahliyeler bugün başlıyor

Koronavirüs salgını yüzünden seferler durdurulmuştu. 59 ülkede bulunan 25 bin Türk vatandaşı, THY’nin gerçekleştireceği 195 tahliye uçuşu ile Türkiye’ye getirilecek.

Türk Hava Yolları’nın geçici süreyle yurt dışında bulunan ve salgın sonrası bulundukları ülkede mahsur kalan Türk vatandaşlarını, özel uçuşlar ile getireceği dev tahliye operasyonu bugün itibarıyla başladı.

Operasyon sayesinde turist, öğrenci ya da geçici işçi olarak gittikleri ülkelerde mağdur olan binlerce vatandaş, Türkiye'ye gelecek.

Tüm tarifeli yolcu seferlerini koronavirüs önlemleri kapsamında durduran, kargo uçuşlarını ise küresel gıda ve medikal ürün zincirinin sürekliliği için devam ettiren bayrak taşıyıcı hava yolu THY, 20-28 Nisan tarihleri arasında 59 ülkeden tahliye uçuşu gerçekleştirecek.

25 BİNE YAKIN TÜRK YUVAYA DÖNÜYOR

Operasyon kapsamında 63 geniş 40 dar gövde uçakla icra edilecek toplam 195 uçuş ile 25 bine yakın vatandaşın Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor.

HANGİ ÜLKELER UÇUŞ YAPILACAK

Operasyon kapsamında en fazla vatandaşın tahliye edileceği ülke olan Almanya'dan, 3 bin 269 kişinin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri