GÜNDEM

4 aşamalı normalleşme planı belli oldu! İşte camiler, okullar ve kafelerin açılacağı tarih

Türkiye koronavirüs salgınını kontrol altına almaya başladı. Bununla birlikte normalleşme planları devreye girdi. AK Parti MYK’da normalleşmeyle ilgili dört aşamalı plan hazırladı. Peki camiler, okullar ve kafeler ne zaman açılacak? Tamamen normal hayata ne zaman geçilecek?

Türkiye normalleşme sürecine girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemi sonrası normalleşme süreciyle ilgili, “Tedbirleri hızlandırabiliriz de tekrar sıkabiliriz de, bu pandemi ile ilgili gelecek verilere bağlı” dedi.  Erdoğan, “Vaka sayısının düştüğü illerde rahatlama olacak” diye konuştu.

Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MYK’da normalleşme süreci ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında hazırlanan 4 aşamalı eylem planı gündeme geldi. Toplantıda değerlendirilen 4 aşamalı plan şöyle:

BERBER, AVM, MARKETLER PAZARTESİ 
Normalleşmenin birinci aşamasında marketler, berberler, kuaförler ve AVM’ler belirli kısıtlamalar kapsamında açılacak. 

11 Mayıs’ta yapılacak Bakanlar Kurulu’nda vaka sayısı az olan illerde kısıtlamanın kaldırılmasının gündeme gelmesi ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda bir karar alınması bekleniyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Zonguldak’ın ise seyahat kısıtlamasının kaldırılacağı son iller olması bekleniyor.