GÜNDEM

4 kentte tehlike büyüyor! 2 günde 361 ev karantinaya alındı

Türkiye'de yayılmaya devam eden koronavirüsten en çok etkilenen illerden biri olan Şanlıurfa'da 2 günde 361 ev karantinaya alındı.. Karabük, Trabzon ve Adana'da ölümcül koronavirüs vakaları artmaya başladı.

Vaka sayısının en fazla görüldüğü illerin başında gelen Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dün 156 bugün de 205 evde karantina uygulaması başlatıldı.  Trabzon'da, 3 hafta öncesine kadar hiçbir vakanın yaşanmadığı Şenpazar ilçesinde Kovid-19 vakalarında artış yaşanırken, Karabük'te de toplam vaka sayısı 676'ya yükseldi. Adana'da ise vatandaşlar maske kuralına uymaması vakaları tırmandırıyor.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı. 

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 23 günde kurallara uymayan 3 bin 668 kişiye 1 milyon 364 bin 12 lira ceza uygulandı. 

Ekipler, kentteki en işlek cadde ile sokaklarda vatandaşları maskeyi doğru kullanma ve sosyal mesafe kuralına tam anlamıyla uymaları yönünde uyarılarda bulunuyor.