GÜNDEM

4,7'lik deprem beklenen büyük depremin habercisi mi?

İstanbul'da meydana gelen 4,7'lik depremin ardından herkesin aklına 'bu deprem beklenen büyük depremin habercisi mi?' sorusunu getirdi. Deprem uzmanları konuyu sıcağı sıcağına değerlendirdi.

İstanbul'da meydana gelen 4,7'lik depremin ardından herkesin aklına 'bu deprem beklenen büyük depremin habercisi mi?' sorusunu getirdi. Deprem uzmanları konuyu sıcağı sıcağına değerlendirdi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz "Ana kol üzerinde olması, büyük deprem beklediğimiz bir kol üzerinde olması, bu fayın deprem üretme potansiyeli olduğunu gösteriyor. Bu önemli." açıklamasında bulundu.

"KUZEY MARMARA FAYI ÇOK TEHLİKELİ"

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan "Devamı gelecek mi gelmeyecek mi bilemiyoruz. Bu fay hattı en tehlikeli olanı, İstanbul'a da en yakın. Kocaeli'nden gelip Tekirdağ'a uzanıyor. Kuzey Marmara fayı çok tehlikeli. Bir deprem fırtınası vardı. Onu takip ediyorduk. Buradan çıkan önemli bir sonuç: İstanbul ve Marmara için söylüyorum. Bir an evvel hazırlık yapılmalı. İstanbul'un deprem riskini en aza indirmek en öncelikli işimizdir." uyarısında bulundu.

"OLAĞAN BİR DEPREM"

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Şerif Barış, "Aslında çok fazla bilgi yok. Daha önce 5,7'nin olduğu yere yakın bir deprem. Sanki 5.7'nin artçı depremi gibi duruyor. Vatandaşların panik olmadan önlem almasını unutmaması gerekiyor. İstanbul ve Marmara Bölgesi, deprem kuşaklarının en önemlisinde yaşıyor. Deprem olduğunda değil de, depremden önce ne yapmamız gerektiğini unutmamamız gerekiyor. Büyük bir depremin haberi olup olmayacağı muhtemel sorudur. Bu konuda bir şey söylemek mümkün değil. Kuzey Anadolu fayındaki depremler, orta büyüklükte deprem olmadan doğrudan olan depremler. Bu depremin olağan bir deprem olduğunu söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

"EVİNİZ SAĞLAMSA DEPREMDEN KORKMAYIN"

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Güngör depremle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: 

"Bundan yola çıkarak, büyük deprem geliyor habercisidir diyemeyiz. Marmara ve İstanbul halkı da buna inanmasın. Ben de daha yeni haber aldım. Ne yapmamız gerekiyor? Sakin olmamız gerekiyor. Arkasından büyük bir deprem gelir mi? Hiç bilemeyiz. Bu deprem büyük bir depremin haberidir diyemeyiz, insanlar hemen paniğe kapılıp sokağa dökülmesinler. 4,7 büyük bir deprem değil. Hep şunu söylüyoruz. Eviniz sağlamsa hiçbir depremden korkmayın."

Yorumlar
Günün Manşetleri