GÜNDEM

48 derslikli yeni İmam Hatip Lisesi’nin temeli atılıyor

 Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alana inşa edilecek 48 derslikli İmam Hatip Lisesi’nin temeli 25 Eylül Cuma günü atılıyor. 

Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle eski Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alana inşa edilecek 48 derslikli İmam Hatip Lisesi’nin temeli 25 Eylül Cuma günü atılıyor. Saat 14.30’da gerçekleşecek törene Başkan Ekrem Yüce tüm hemşerilerini davet etti.

 Okulun yapımı için katkı sağlayan iş adamlarına ve hayırseverlere teşekkür eden Başkan Ekrem Yüce, saat 14.30’da gerçekleştirilecek temel atma törenine tüm vatandaşları davet etti.

Büyükşehir ve hayırseverlerin desteği ile açılacak

Başkan Ekrem Yüce, “50 yıllık ömrünü tamamlayan, 10 binlerce öğrenciyi mezun eden İmam Hatip Orta Okulumuzun yerine daha modern bir okulu kendi imkânlarımız ve hayırsever iş adamlarımızın desteği ile inşa ediyoruz. Bu kapsamda şehrimizin en eski İmam-Hatip Lisesi olan Adapazarı İmam- Hatip Lisesi’ni tekrar Sakarya’ya kazandırmak için ilk adımı atıyoruz. 25 Eylül Perşembe günü proje sahasında temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı törenimize davet ediyor, yeni modern okulumuzun şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 Modern bir eğitim yuvası olacak

Modern bir okul olarak eğitim verecek yeni İmam Hatip Lisesi’nin bilinçli nesiller yetiştirmeye devam edeceğini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “3 bin 812 metrekarelik tabanı olan ve toplam 10 bin 476 metrekarelik bir inşaat alanında gerçekleştirilecek olan okul binası, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu’nu tek çatı altında toplayacak. İnşallah şehrimiz 48 derslikli modern bir İmam Hatip Lisesi’ne kısa zamanda kavuşacak” dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri