GÜNDEM

65 yaş üstünü ve 20 yaş altına sokağa çıkma izni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüsle mücadele kapsamında 65 yaş üstüne ve 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Normalleşme planıyla sadece vatandaşlarımızın günlük hayatlarını salgın şartlarında olabilecek en iyi seviyeye getirmeyi planlıyoruz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu mücadeleyi sonuna kadar yürütecek ve inşallah başaracağız. Mayıs- Haziran ve Temmuz ayına yayarak yapıyoruz. Fiziki mesafenin korunması, maske kullanımına devam edilmesinin, temizlik kurallarına sıkı şekilde riayetin bu sürecin vazgeçilmezi olduğunu tekrar çiziyorum. Mayıs ayı normalleşme planında Sağlık Bakanlığımız ülkemizdeki tüm sektörlerde normalleşme sürecinde uygulanacak rehber dökümanlar hazırlayarak ilgili kurumlara göndermeye başladı." ifadelerini kullandı.

65 YAŞ ÜSTÜNE VE 20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA İZNİ

65 yaş üstü ve 20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin uygulanan esneklik hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı bu hafta sonu Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arası gerçekleştiriyoruz. 20 yaş altında iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs çarşamba günü 11.00 ile 15 arasında tahditli olarak doışarı çıkabilecek." dedi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri