GÜNDEM

8 şehirde 65 yaş ve üzerine sokağa çıkma yasağı geldi! Hangi illerde 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı var?

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısında korkutan yükseliş devam ediyor. Salgınla mücadelede yeni tedbirler alınmaya başlandı. Bu kapsamda 8 şehirde 65 yaş ve üzerine sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. İşte 65 yaş ve üzerine sokağa çıkma yasağı gelen iller..

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı artmaya devam ederken yeni kararlar alınmaya başlandı. Bilim Kurulu üyeleri vaka sayısına göre il bazlı kısıtlamaların olacağını açıklamıştı. İşte sokağa çıkma yasağı getirilen şehirler...

Koronavirüsle mücadele kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar için bir süre sokağa çıkma yasağı uygulandıktan sonra belirli günlerde dışarı çıkma izni verilmiş, daha sonra ise bu yasak tamamen kaldırılmıştı. Türkiye'deki vakaların artışı ile birlikte yasaklar geri geldi. Şimdilik 8 şehirde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı diğer illere de gelebileceği öngörülüyor..

65 yaş üstü vatandaşların riskli grupta olması nedeni ile koronavirüsle mücadele sürecinde onları koruma amacı ile farklı uygulamalar devreye sokuluyor. Bu uygulamalar arasında sokağa çıkma yasağı da bulunuyor. Peki, 65 yaş üstü için hangi illerde sokağa çıkma yasağı var?

Erzurum

Erzurum'da 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00 ila 16.00 saatleri arasında maske ve mesafe kuralına uyarak sokağa çıkabilecek. Öte yandan kahve, kıraathane ve çay ocaklarına girişler de yasaklandı.