GÜNDEM

81 ilde koronavirüs normalleşme süreci anketi! Dikkat çeken sonuçlar var

Türkiye'de koronavirüs konusunda normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte vatandaşların aklında birçok soru işareti oluştu. NG Araştırma şirketi bu konuyla ilgili toplumun nabzını tuttu. Birçok farklı konuda sorular soruldu. İşte koronavirüste normalleşme sürecinin toplumdaki yansımasını ortaya çıkaran anket...

Aralık 2019'dan beri tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Türkiye'de de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Uzmanlar ise hergün bu sonuçlara bakarak normalleşme adımlarıyla birlikte sürecin nasıl devam edeceği konusunda tahminlerini açıklıyor. 

Türkiye'de ilk vakanın görülmesinden 4 Temmuz 2020'ye kadar olan süreçte toplam 3.584.066 test yapıldı. Toplam vaka sayısı 204.610 iken vefat edenlerin sayısı ise 5.206. Günümüze kadar iyileşen toplam hasta sayısı ise 179.492 olarak tespit edildi.

 NG Araştırma şirketi koronavirüs normalleşme süreci ile ilgili bir anket yaptı. Araştırma 29 Haziran - 2 Temmuz 2020 tarihleri arasında Türkiye genelinde 81 ilden 15 yaş üzeri 2025 kişinin katılımı ile gerçekleşti..

KORONAVİRÜSE YAKALANMAKTAN KORKUYOR MUYUZ?

Ülkemizde Sağlık Bakanlığı vaka ve ölüm sayılarını her gün paylaşmaya devam ediyor. Peki, normalleşme sürecine geçildikten sonra görülen vaka sayılarındaki artış insanların koronavirüse yakalanmaktan korkma oranını etkiledi mi?

Son 3 araştırmada oranlar yaklaşık olarak aynı kaldı. Araştırma sonuçlarına göre her 5 kişiden 4'ü koronavirüse yakalanmaktan korktuğunu belirtti. Koronavirüs hakkında bilgi sahibi olduğunu belirten kişilerin oranı da değişiklik göstermedi. İlginç noktalardan biri %3 de olsa bir kesimin koronavirüse ilişkin halen yeterli bilgiye sahip olmadığını belirtmesi oldu.