GÜNDEM

9 günlük sokağa çıkma yasağı iddiası! Kritik tarih belli oldu

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, normalleşme sürecinde Ramazan Bayramı'ndan 1 gün önce 23 Mayıs tarihinden itibaren 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olduğunu söyledi.

Türkiye'de pik noktasını gören koronavirüs salgını etkisini hafifletmeye başladı. Alınan tedbirler sonrasında azalan vaka sayısı, normalleşme çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Mayıs ayında önemi adımlar atılması planlanıyor.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde normalleşme sürecinde atılacak olan adımlara değindi. Selvi, Ramazan Bayramı'ndan 1 gün önce, başlayacak ve 9 gün boyunca devam edece olan sokağa çıkma yasağının gündemde olduğunu belirtti.

İşte Selvi'nin yazısından konuya ilişkin kısım:

BAYRAM DAHİL BÜTÜN HAFTASONLARINDA YASAK UYGULANACAK

Ramazan Bayramı 24 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Cumartesi günü arife, pazar günü ise bayram olduğu için zaten sokağa çıkma yasağının kapsamında olacak. Ancak bu süreçte aydınlatılması gereken iki tarih var.

BAYRAMIN İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ GÜNLERİNDE YASAK UYGULANACAK MI?

Ramazan Bayramı’nın ikinci ve üçüncü günü de sokağa çıkma yasağı kapsamına alınıp 4 gün olarak uygulanacak mı?

9 GÜNLÜK YASAK MI GELİYOR?

Ramazan Bayramı’nı da içine alacak şekilde, 23 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 1 Haziran Pazartesi günü bitmek üzere 9 günlük sokağa çıkma yasağı söz konusu mu?

KRİTİK KARAR 18 MAYISTA NETLİK KAZANACAK

Normalleşme takvimi pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Kontrollü bir normalleşme sürecine hazırlık yapılıyor. Ramazan Bayramı’nda da şehirlerarası seyahatler yapılamayacak. Ama bayramda sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağına şimdiden karar verilmeyecek. 18 Mayıs tarihinde yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında bayramla ilgili süreç netleştirilecek.

9 GÜNLÜK YASAĞA SICAK BAKILMIYOR

Piyasalar rahat olsun. İlk edindiğim bilgi, 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı yönünde.

Eğer veriler iyi gelmeye devam ederse 4 gün dahi düşünülmeyebilir.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri