GÜNDEM

ABD Rusya'yı ifşa etti! Rus savaş uçakları tekrar boyanıp Libya'ya uçtu

Rusya'nın savaş ağası Hafter'e gönderdiği uçakların fotoğraflarını yayınlayan Amerikan ordusu, bütün dengeleri değiştirecek resmi açıklamayı bugün yaptı.

Birçok yeri işgal edip ülkenin başkentini kuşatan savaş ağası, Türkiye'nin yumruğunu masaya vurmasıyla paramparça oldu. Müttefiki Rusya'dan gelen savaş uçaklarını ise ABD bugün resmi açıklamayla ifşa etti.

Libya'da Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerinden üst üste darbe alan ve geri çekilmeye başlayan savaş ağası General Halife Hafter'in, tepetaklak olan planı ortaya çıktı.

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, geçen yıl yaz aylarında Libya'da General Halife Hafter'e bağlı güçlerle birlikte savaşmaları için dört ülkeden 20 paralı askere 80 milyon dolar ödendiğini yazdı. Ancak gazeteye göre Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen bir soruşturma, askerlerin Hafter'le yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle Libya'da sadece dört gün kalıp Malta'ya gittiklerini ortaya çıkardı.

Declan Walsh imzalı haberde, BM Güvenlik Konseyi'ne Şubat ayında sunulan gizli bir raporda, paralı askerlerle ilgili organizasyonun Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapıldığı, bu ülkedeki gizli bazlı şirketlerin de operasyona finansman sağladığı belirtiliyor.