GÜNDEM

ABD tasarıyı kabul etti

ABD temsilciler Meclisi, Türkiye'nin sınırlarını korumak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatının son bulması için harekatla ilişkilendirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk yetkililere ve savunma sanayii ile ilişkilendirilen bankalara yönelik yaptırım tasarısını kabul etti.

ABD Temsilciler Meclisi  Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Eliot Engel ve Komisyon'daki Cumhuriyetçilerin lideri Michael McCaul yaptığı açıklamada Türkiye'nin Suriye'de teröristlere karşı düzenlediği Barış Pınarı Harekatının son bulması için hazırlayıp sundukları yasa tasarısının Komisyon'da kabul edildiğini söyledi.


Operasyonla ilişkilendirilen Türk yetkililere ve savunma sektörüyle ilişkilendirilen bankalara yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

TASARIDA S-400 MADDESİ BULUNUYOR

Tasarı içerisinde, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemlerine yönelik yaptırım uygulanması maddesine yer veriliyor.

Bu tasarı yasa haline gelirse Amerika silahlarının TSK'ya satışı engellenecek.

ERDOĞAN HAKKINDA KÜSTAH SÖZLER

Engel, "Önerdiğimiz yaptırımlar Erdoğan'ı, uluslararası güvenliğe yönelik bu korkunç yıkımdan sorumlu tutacak. Kongre de Başkan Trump'ın kararının felaket sonuçlarına karşı iki partinin de desteklediği biçimde çalışmaya devam etmelidir" yorumunu yaptı.

Yorumlar
Günün Manşetleri