GÜNDEM

ABD'de 60 yaşındaki kadın Diriliş Ertuğrul dizisinden etkilenerek Müslüman oldu

ABD'nin Wisconsin eyaletinde yaşayan ve İslam'ı seçtikten sonra "Hatice" adını alan 60 yaşındaki kadın, Diriliş Ertuğrul dizisinden etkilenerek Müslüman oldu.

Wisconsin eyaletinin küçük bir kasabasında yaşayan Amerikalı Hatice, "Allah, İslam, barış, adalet ve mazlumlara yardım hakkında duyduklarım çok ilgimi çekti ve beni diziye bağladı." dedi. Wisconsin eyaletinin küçük bir kasabasında yaşayan Amerikalı "Hatice", Diriliş Ertuğrul dizisinden Müslümanlığa uzanan hikayesini, AA muhabirine anlattı.

Eyaletin, "köy denebilecek kadar küçük nüfusa sahip" bir yerleşim bölgesinde yaşadığını belirten Amerikalı kadın, "Moralimin düzgün olmadığı bir gün Netflix'te gezinirken, 'Diriliş Ertuğrul' diye bir diziyle karşılaştım. Hakkında hiçbir şey bilmediğim bir tarihten bahsediyordu. Allah, İslam, barış, adalet ve mazlumlara yardım hakkında duyduklarım çok ilgimi çekti ve beni diziye bağladı." ifadesini kullandı.

60 yaşındaki Amerikalı, dizide en çok Ertuğrul, Turgut ve Selcan Hatun karakterlerini beğendiğini, Bamsı Alp'in ise gerçekte Ertuğrul'un yanında hiç bulunmadığını öğrenince hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Tarihi dizide Muhyiddin İbn-i Arabi karakterinin dini mesajlar içeren diyaloglarının hayatına yeni bir anlam kazandırdığına işaret eden Hatice, "İbn-i Arabi, dizideki en favori karakterim olmuştu. Onun söylediği sözler, beni çok düşündürüyor, bazen gözlerimin dolmasına neden oluyordu." diye konuştu.