GÜNDEM

ABD'den tüm dünyayı korkutan açıklama! Virüs artık daha tehlikeli

ABD'li bilim insanlarından korkutan koronavirüs açıklaması geldi. Yapılan araştırma sonucuna göre koronavirüsün mutasyona uğradığı ve bulaşıcılığını artırarak daha tehlikeli bir hal aldığı ortaya çıktı.

 Tüm dünyayı etkisi altına almaya devam eden koronavirüs salgınının daha tehlikeli duruma geldiği açıklandı. Ancak Bilim insanlarının yaptığı araştırmada virüsün öldürücülüğü konusunda bir değişik belirlenmedi.

Koronavirüs dünya genelinde can almaya devam ederken, hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyona adım adım yaklaşıyor. İkinci dalga paniği dünyanın dört bir yanını sararken, ABD'de çok çarpıcı bir araştırmanın sonuçları yayınlandı.

ABD'nin Houston kentindeki bilim insanları, kentteki Kovid-19 salgınında iki ayrı dönemde yayılan virüs örneklerini karşılaştırdı. Araştırmada, kentte yayılan koronavirüsün zaman içinde daha bulaşıcı hale geldiği sonucuna varıldı.

KORONAVİRÜS MUTASYONA UĞRADI

Araştırma, büyük bir kentte yayılan koronavirüsün iki ayrı dalga sırasındaki yapısının incelenmesi açısından bir ilk olma özelliğini taşıyor.