GÜNDEM

ABD’li bilim insanları tespit etti! D vitamini koronavirüsten ölüm riskini azaltıyor

ABD’li bilim insanları koronavirüs salgını hakkında çarpıcı bir araştırma sonucunu açıkladı. Sonuçları PLOS ONE dergisinde yayınlanan araştırmaya göre koronavirüsten korunmak için D vitamini çok önemli..

ABD’li bilim insanları, kanlarında D vitamini seviyesi normal olan koronavirüs (Covid-19) hastalarında ciddi vaka ve ölüm sayısının, bu vitaminin eksik olduğu kişilere göre çok daha düşük olduğunu belirledi.

Sonuçları PLOS ONE dergisinde yayınlanan araştırmaya göre kanlarında D vitamini seviyesi normal olan Kovid-19 hastalarında ciddi vaka ve ölüm sayısı, bu vitaminin eksik olduğu kişilere göre çok daha düşük.

Komplikasyon veya ölüm riski çok daha düşük

Kandaki D vitamini seviyesinin hastalığın ciddiyetini ve Kovid-19'daki ölüm oranını nasıl etkilediğini analiz eden Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları, hastaneye yatırılan 235 hastadan kan örnekleri aldı ve D vitamin seviyesini ölçtü.

Vücutlarında yeterli D vitamini olan Kovid-19 hastalarında olumsuz klinik sonuç, komplikasyon veya ölüm riskinin çok daha düşük olduğu ortaya çıktı.