GÜNDEM

Abdulkadir Selvi Ekrem İmamoğlu’nun en büyük hatasını açıkladı

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü ‘Şehir hastanesinin yolları yapılıyor Ekrem Bey’ başlıklı yazısında  Ekrem İmamoğlu’nun en büyük hatasını açıkladı..

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Ekrem İmamoğlu’nun en büyük hatasının göreve geldiğinde Başakşehir Şehir Hastanesi’nin bağlantı yollarının yapımını iptal etmek olduğunu vurguladı. İmamoğlu belediye başkanı olduktan sonra hazırlanan faaliyet raporunda, bağlantı yollarının yüzde 92’sinin tamamlandığı ve 2019 itibarıyla bitirilmesinin planlandığı görüldü. Selvi, “At binenin, kılıç kullananın” diye boşuna dememişler. Ayrıca İmamoğlu’nun “Biz göreve gelmeden 1 yıl önce inşaat durmuştu” şeklindeki açıklamaları da gerçeği yansıtmıyor’’ dedi.

İŞTE ABDULKADİR SELVİ'NİN YAZISINDAN O BÖLÜM
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun en büyük hatası göreve geldiğinde Başakşehir Şehir Hastanesi’nin bağlantı yollarının yapımını iptal etmek oldu.

Şehir hastaneleri marjinal bir kesim tarafından öcü haline getirildiği için bundan prim sağlayacağını düşünmüş olabilir. Marjinallerin aklıyla hareket edenin yeri bir süre sonra marjinallerin yanı olur. Oysa İmamoğlu, marjinallere prim vermeyen ve herkesi kucaklayan kampanyasıyla seçimi kazanmıştı. Koronavirüsle mücadele sürecinde şehir hastanelerinin önemi ortaya çıkınca, İmamoğlu durumu kurtaracak açıklamalar yapmaya çalıştı. Ancak inandırıcı olmadı. Millet hizmete bakar. “At binenin, kılıç kullananın” diye boşuna dememişler. Ayrıca İmamoğlu’nun “Biz göreve gelmeden 1 yıl önce inşaat durmuştu” şeklindeki açıklamaları da gerçeği yansıtmıyor.

FAALİYET RAPORU
İmamoğlu belediye başkanı olduktan sonra hazırlanan faaliyet raporunda, bağlantı yollarının yüzde 92’sinin tamamlandığı ve 2019 itibarıyla bitirilmesinin planlandığı yer alıyor. Peşin hükümlü biri değilim. Faturanın tamamını İmamoğlu’na kesmeden önce bir ayrıntı vermem gerekiyor. 2018 Ağustos ayında doların 7.2’ye tırmanması üzerine bağlantı yollarını yapan firma artan maliyetler nedeniyle aralık ayında işi durduruyor. Büyükşehir belediyesine bir iş planı sunuyor. Plan görüşülüp onaylandıktan sonra çalışmalar tekrar başlıyor. Bir ara ve zaman kaybı yaşanıyor. Ama İmamoğlu, “Kaynak yetersizliği nedeniyle sürece İBB’nin devam etmesi zordu” diyor. İmamoğlu’nun açıklamasına göre şehir hastanesine yapılacak bağlantı yollarının yapımına 580 milyon TL harcanmış. 300 milyon TL’lik bir alacak oluşmuş. Müteahhidin hâlâ alacağı var. Bu miktar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin altından kalkamayacağı bir yük değil. Hele hastane yolu olunca, hele insan sağlığı olunca... Bunun lafı mı olur?

Yorumlar 1 Yorum