GÜNDEM

Abdulkadir Selvi paylaştı! Seçim anketlerinde ilginç sonuçlar

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, koronavirüs salgını yüzünden arka planda kalan seçim konusu ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Selvi, Cumhurbaşkanlığı seçim anketlerinde son durumu köşe yazısında aktardı.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi Cumhur ittifakının oy oranın yüzde 50'nin üzerinde olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için hangi parti ya da hangi ittifaklar ne kadar oy alabilir sorusu akıllarda dolanırken Selvi son anket sonuçlarını açıkladı.

Selvi'nin çok konuşulan köşe yazısı:

KORONAVİRÜS MÜ EKONOMİ Mİ?

Nisan ve mayıs aylarında gündemin ilk sırasında yer alan koronavirüs, yaz aylarıyla birlikte kısmen gerilemişti. Ancak ikinci dalgayla birlikte yaşanan artışlar koronavirüsü ilk sıraya taşıdı. Ankete katılanların yüzde 33.9’u koronavirüs derken, ekonomi 33.3’le ikinci sırada yer aldı. Oysa ağustos anketinde ekonomi birinci sırada, koronavirüs ise ikinci sırada yer alıyordu. Söz konusu sağlık olunca ekonomi ikinci sıraya düştü. Ama doların yeniden yükselişe geçtiği ağustos ayında ekonomi 41’le birinci sırada yer alıyordu

CUMHUR İTTİFAKININ OY ORANI NE?

Anketlerde partilerin oy oranı veriliyor ama değerlendirmeler ‘cumhur ittifakı’ ve ‘millet ittifakı’ olarak yapılıyor. Optimar’ın anketine göre kararsızlar dağıtıldığında AK Parti’nin oy oranı yüzde 41.4 olarak yer alıyor. MHP ise 9.5’e ulaşıyor. AK Parti ve MHP’nin oyları toplandığında ise 50.9’a ulaşıyor. Bu verilere göre ‘cumhur ittifakı’ yüzde 50’nin üzerine çıkıyor.