GÜNDEM

Abdülkadir Selvi'den bomba yazı: Erdoğan'a tuzak kurulmak isteniyor! AK Parti'den koparacaklar...

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı'ndan ayrılacağı şeklinde çıkan haberlerin büyük bir tuzak olduğuna dikkat çekti. İşte o yazının detayları...

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü "Erdoğan’a teklif mi, tuzak mı?" başlıklı yazısında "AK Parti kongresi yaklaştıkça, bir formül el altından servis edilmeye çalışılıyor. O nedenle bu yazı bir erken yazı olarak kabul edilebilir" dedi ve o tuzağı şöyle özetledi:

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Başkanlığı’nın bir arada olmasından dolayı memnun olmaması, bu nedenle kongrede genel başkanlıktan ayrılarak AK Parti Genel Başkanlığı’nı güvendiği bir isme bırakacağı şeklindeki iddialar. Bazı isimler de konuşuluyor. Ama o isimlerin bu modelden haberi yok.

GEÇMİŞTE UYGULANDI AMA...

Parlamenter sistemin gereği olarak Erdoğan Cumhurbaşkanı olunca partisinden istifa etti. Yeniden servis edilmeye çalışılan bu model, Anayasal zorunluluk gereği uygulandı. Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım dönemleri yaşandı.

ERDOĞAN, AK PARTİ'DEN KOPARILMAK İSTENİYOR

Erken yazı dedim. Çünkü burada Erdoğan’a bir tuzak kurulmak isteniyor. AK Parti, Erdoğan’dan, Erdoğan AK Parti’den koparılmak isteniyor. 

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni en çok da partisinin başına geçmek için istedi. Geçmişte Özal ve Demirel’in partilerinden ayrıldıktan sonra yaşananları gördü. Ayrıca parlamenter sistem döneminde bu modeli test etme imkânı buldu.

ERDOĞAN'IN KIRMIZI ÇİZGİSİ

AK Parti Genel Başkanlığı konusunun Erdoğan’ın kırmızı çizgisi olduğunu biliyorum. Bunun doğru olduğuna da inanıyorum.

O nedenle sureti haktan görünen bu formülün AK Parti’yi Erdoğan’ın elinden almak için bir tuzak olduğunu düşünüyorum.

Yorumlar
Günün Manşetleri