GÜNDEM

Abdulkadir Selvi’den kahreden Turgut Özal paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Nisan programını açıklayan Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın "Göreve geldiğimizde ambulans yoktu" sözüne atıfta bulunarak, Turgut Özal ile ilgili kahreden bir paylaşım yaptı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Nisan programını açıklayan yazar Abdulkadir Selvi, yazısında Erdoğan’ın “Hükümete geldiğimizde bu ülkede doğru dürüst ambulans bile yoktu” sözüne değindi. Selvi eleştirilere cevap vererek, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın hastaneye götürüldüğü ambulans fotoğrafını paylaştı. Selvi, ‘araçta acil müdahale için gerekli tıbbi donanım bulunmadığı için Özal’a müdahale edilememişti. Ülkenin cumhurbaşkanı neredeyse bu aracın içinde can vermiş’ dedi.

Selvi, ambulansın içinde o dönemlerde acil müdahele için tıbbi malzeme olmamasına dikkat çekti.

İşte o yazının bir kısmı,

Meclis’in açılışının 100. yılı nedeniyle, Meclis Başkanı Mustafa Şentop 23 Nisan günü saat 21.00’de tüm Türkiye’ye evlerinden İstiklal Marşı’nı okuma çağrısı yapmıştı. Bu çağrıya en güçlü destek Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Sağlıkçılarımıza evinin balkonundan alkışlı destek veren Erdoğan, Meclis’in yüzüncü yılında da canlı yayında İstiklal Marşı okuyacak.

Erdoğan, koronavirüs nedeniyle bir süredir çalışmalarını Huber Köşkü’nden sürdürüyor. Bakanlar Kurulu’nu, MYK toplantılarını telekonferans yöntemiyle buradan yapıyor. Başakşehir Şehir Hastanesi’nin açılışına da yine buradan katıldı. Trump’la ve Putin’le görüşmelerini buradan yaptığı gibi.

Bugünkü program için bir ayrıntı: Erdoğan’ın canlı yayına İstiklal Marşı’nı okuyacağı saat 21.00’den birkaç dakika önce bağlanacağı söyleniyor. Erdoğan’ın önce 23 Nisan’ın anlamı ve Meclis’in yüzüncü yılına ilişkin bir konuşma yapacağı, ardından da tüm Türkiye’yi evlerinden, eğer mümkünse evlerinin balkonlarına çıkarak gür bir sesle İstiklal Marşı’nı okumaya davet edeceği ifade ediliyor. Erdoğan, tüm Türkiye’yi arkasına alarak Huber Köşkü’nden canlı yayında İstiklal Marşı’nı söylerken, Mustafa Şentop da Meclis bahçesinden İstiklal Marşı’nı okuyarak iştirak edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin açılışında, “Hükümete geldiğimizde bu ülkede doğru dürüst ambulans bile yoktu” dedi ya, vay bunu söyleyen sen misin... Sosyal medyadan bir kampanya başlattılar. Cumhurbaşkanları da eleştirilir, ancak bunun bir seviyesinin olması lazım.

Burada ambulans vardı/yoktu tartışmasına girecek değilim. Bazen sayfalarca yazının anlatamadığını bir kare fotoğraf anlatıyor. Dün merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Çankaya Köşkü’nde kalp krizi geçirdikten sonra hastaneye götürüldüğü ambulansın fotoğrafını yayınlamıştım. Ambulanstan çok cenaze aracına benzeyen araçta acil müdahale için gerekli tıbbi donanım bulunmadığı için Özal’a müdahale edilememişti. Ülkenin cumhurbaşkanı neredeyse bu aracın içinde can vermiş, Hacettepe Hastanesi’nde hayata döndürülmeye çalışılmıştı.

Söz bitsin, artık fotoğraflar konuşsun istiyorum. O nedenle yazımı burada kesip Cumhurbaşkanı Özal’ın taşındığı ambulansın içinden bir kare ile şimdiki ambulanslarımızın içini paylaşmak istiyorum. Ülkenin cumhurbaşkanı bu ambulansla ve bu sedye ile taşındı. Takdir sizin...

Yorumlar 7 Yorum
Günün Manşetleri