GÜNDEM

Abdurrahman Dilipak hakkında ihraç kararı

AK Parti Kadın Kolları hakkında kullandığı hakaret içerikli ifadeler sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da hedefi olan Abdurrahman Dilipak, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden ihraç edildi.

Dilipak, Twitter hesabından, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden (TGC) ihraç edildiğini duyurdu.

Dilipak, yaptığı açıklamada “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, ‘AKP’nin Papatyaları’ ve ‘İnanmamanız gerekmez mi idi?’ başlıklı yazılarım nedeniyle şahsımı oybirliğiyle üyelikten ihraç etmiştir” ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, ''AK Parti'nin papatyaları'' başlıklı yazısında kadınlara yönelik hakaret içerikli ifadeler kullanmıştı. Kadınlara yönelik hakaret içeren bu köşe yazısı nedeniyle, 81 ilde suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşmasında Dilipak'ın ifadelerini sert dille eleştirerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"AK Parti'nin kadınları için, öbür tarafta AKP'nin papatyaları gibi yakıştırmalarla, yeşil sermaye gibi yaklaşımlarla, ben ağzıma almaktan edep ediyoruz, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle, bu tür yakıştırmalarının içine giren köşe yazarları noktasında da, tüm kadın kollarım adına ve tüm kadınlar adına kendilerini kınıyorum.

Bazı tartışmalara nokta koyma zamanı geldiğine inanıyorum. Kimi isimler, kendilerine asla yakıştıramayacağımız çirkin ifadelerle bu tartışmanın içinde yer almıştır. Biz her türlü mücadeleye saygı gösteririz ama kadınlarımızın onuruna, iffetine yönelik en küçük bir saldırıya da müsaade etmeyiz.

Adı, unvanı ne olursa olsun birilerinin edebimizin el vermeyeceği ifadelerle AK Partili kadınlara bunları söylemesine sessiz kalamayız. Bu saygısızlığı en kısa sürede telafi edileceğine inanıyorum.''

Yorumlar 10 Yorum
Günün Manşetleri