GÜNDEM

Adana Büyükşehir Belediyesi başkanı Zeydan Karalar'ın ekmek yalanı ortaya çıktı

İçerisinde bölmeleri olan ve 2 adet seperatör barındıran fuar alanını “Sahra hastanesi yaptık” diyerek büyük bir skandala imza atan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Zeydan Karalar'ın ekmek yalanı ortaya çıktı!

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu sabah programına katılan Zeydan Karalar, halk ekmeği bedavaya dağıtmak istediğini ancak ücretsiz ekmek dağıtımına valilik tarafından izin verilmemesi üzerine ekmeği 5 kuruşa satmaya başladıklarını ileri sürdü. Bunun üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, halk ekmeğin, bayilerde 5 kuruşa değil 80 kuruşa satıldığını açıkladı!

OZAN GÜLAÇTI VİDEO İLE PAYLAŞTI
Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ekmeğin 80 kuruşa satıldığını açıkladı.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre; Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı şunları söyledi: “Popülizm dolu bir söylem ve yüzlerce vaat ile seçim propagandası yapan sayın Karalar, görevi devraldıktan sonra Adana’mız için taş üstüne taş koymadığı gibi sürekli olarak da Adanalıları aldatmaya dayalı bir politika uyguladı. Seçim öncesi sözü olan suya yapılacak İndirimden kaçtı. Tek bir işçi işten çıkarmayacağım demesine rağmen, binlerce insanı işten çıkardı. Çalışanlar da aylarca maaş alamadı. Şehirci ulaşıma yüzde 16 zam yaptı. Otobüs sefer sayılarını azalttı. Halk ekmek büfelerinin sayısını, üretilen ekmek adedini ve çeşidini büyük ölçüde azalttı. Ekmeğe %33 zam yaptı. Yani Adana Büyükşehir Belediye Başkanı bir yıl içinde bol bol gezerken Adana için tek bir çivi çakamadı. CHP’li belediye başkanı yönetiminde geçen bir yıl Adana için tam bir yıkım yılı oldu. Adana karalar bağladı.”

İNDİRİM DEĞİL ZAM YAPILMIŞ
Öte yandan Zeydan Karalar Adana halk ekmeğinin günlük üretim sayısını da düşürmüştü. Belediye başkanı seçildikten sonra günlük 320 bin adet olan ekmek üretim kapasitesini 200 bin adede, ekmek çeşidini de 11’den bire düşüren Karalar, halk ekmek büfe sayısını yarı yarıya azaltmış ekmek fiyatına da yüzde 33 zam yapmıştı.

SAHRA HASTANESİ FUAR ALANI ÇIKTI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın bin kişilik Sahra Hastanesi kurduğunu iddia etti. Fakat bu iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. Sahra hastanesi denilen fuar alanında sadece 2 adet seperatör ve bölmeler var.

Yorumlar 21 Yorum