GÜNDEM

Adana'da ele geçirildi! Değeri 3.5 milyon lira

Adana'da güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda değeri 3,5 milyon lira olan zehir ele geçirildi! Bu zehir ise kanser hastalarında kullanılıyor

Güvenlik güçleri bir emlakçıya operasyon düzenledi. Operasyonda kanser hastaları için kullanılan ve piyasa değeri 3,5 milyon lira olan kobra zehri ele geçirildi, 5 kişi gözaltına alındı.

Yapılan aramada piyasa değeri 3.5 milyon lira olan 314 tüp zehir ele geçirildi. Güvenlik güçleri, iş yerinde bulunan H.K., M.Ş.E., O.U. ve U.Y.'yi gözaltına aldı. Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde kobra zehrini M.E. isimli kişiden aldıklarını söyledi. Bunun üzerine M.E. de gözaltına alındı. Suçlamaları reddeden M.E., O.U.'nun kendisini arayarak ellerinde bulunan zehri satmasını teklif ettiğini iddia etti.

KANSER HASTALIĞI İÇİN KULLANILIYOR
Kobra zehrinin kimyasal silahların ayrıştırılması, kanser tedavisi, doping ve kozmetik sanayisinde kullanıldığı, dünyanın en pahalı ikinci zehri olduğu ve küçük bir damlasının, 8 saniyede bir fili öldürebilecek tesire sahip bulunduğu ve Türkiye'de yasal olarak tüketilen miktarının yıllık bir litre civarında olduğu belirtiliyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri