GÜNDEM

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'ndan önemli açıklamalar

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu katıldığı canlı yayında 5,8'lik deprem sonrası çok önemli açıklamalar yaptı. İşte o sözler...

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Habertürk canlı yayınında soruları yanıtladı. 26 Eylül günü 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası merak edilenleri cevaplayan Güllüoğlu, 'vatandaşların evlerine güvenmediklerini gerekli işlemleri yaptırarak hasarlı binalar konusunda yerel yönetim görevlileri ile iletişim kurması' gerektiğini söyledi. 

ACİL TOPLANMA ALANI SAYISI 2850 

Deprem sonrası tartışma konusu haline gelen toplanma alanları ile ilgili olarak da Güllüoğlu, '2 bin 850 adet afet durumu acil toplanma alanı' olduğunu söyledi. 
Toplanma alanı ile barınma alanı arasındaki ayrıma dikkat çeken Güllüoğlu, 'İstanbul'da 130 civarında barınma alanı olduğunu deprem sonrası İstanbulluların barınma ihtiyaçlarını bu alanlarda gerçekleştirebileceğini' sözlerine ekledi. 

HaberTürk yayınında Açık ve Net programına konuk olan AFAD Başkanı Güllüoğlu, barınma alanları ile ilgili örnek verdi. Güllüoğlu, 'Beykoz çayırı, Stadyum yanı, büyük spor alanları, mahallelerde kamuya ya da özel mülke ait alanlar, üniversite arazileri, millet parkları gibi alanlar' dedi. 

'Barınma alanlarının 10 bin 20 bin metrekarelik geniş alanlar' olduğunu söyleyen AFAD Başkanı, bu alanlar deprem yaşandığı anda evinde kalmayan insanların barınma alanı olacak' dedi. 

YEREL YÖNETİMLER DÜZENLEME YAPMALI

AFAD Başkanı yerel yönetimlere büyük iş düştüğünün altını çizerken, belediyelerin kendilerine ait alanların düzenlemesini yapması gerektiğini vurguladı. Afet durumlarında ortak hareket etmek gerektiğini belirten Güllüoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulları yenilemesi gerektiğini, Sağlık Bakanlığı'nın hastaneleri yenilemesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

AFAD Başkanı 'omuzlarımda büyük bir yük olduğunu biliyorum' derken afetler konusunda bireylerin, yerel yönetimlerin ve merkezi idarenin sorumlulukları olduğunun da altını çizdi. 

Yorumlar
Günün Manşetleri