GÜNDEM

Ahmet Hakan'dan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez hakkında övgü dolu sözler

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, dün akşam CNN Türk ekranlarında konuk ettiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez hakkında 'mühendis, cool, ihtiyatlı, sağlamcı, işine odaklı' ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programının konuğuydu.

Karadeniz'de keşfedilen 320 milyar metreküplük doğalgaz hakkında detay bilgiler aktaran Dönmez, Ahmet Hakan'ın bu günkü köşe konusu oldu.

Hakan, Bakan Dönmez'den övgü dolu sözlerle bahsetti.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısından o bölüm:

''COOL BİR YAKLAŞIMI VAR''

'Bakkaldan bir kilo şeker aldık' cümlesini nasıl söylüyorsa... 'Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz bulduk' cümlesini de öyle söylüyor... O derece cool bir yaklaşımı var yani.

''O DENLİ SAĞLAMCI''

'İki ay içinde yeni bir rezerv keşfedebiliriz' diyor. Bunu böyle diyor demesine ama önüne arkasına binlerce ihtiyat cümlesi yerleştirmeyi de asla ihmal etmiyor... O denli sağlamcı yani.

''O DERECE DİKKATLİ''

Uluslararası petrol ve doğalgaz arama ve keşfetme standartlarının tümüne hâkim. Standartlardan milim sapılmasına asla razı değil. Standart diyor başka da bir şey demiyor. O derece dikkatli yani.

''NEYİN NEREDEN GELDİĞİNİN FARKINDA''

Karadeniz’de keşfedilen doğalgazın Tuna Nehri’nden milyonlarca yılda birikenlerden oluştuğunun farkında... Doğanın oluşum tarihine sürekli dikkat çekiyor. Neyin nereden geldiğinin o denli farkında yani.

''O DERECE MÜHENDİS''

Duygularını alabildiğine geri plana atarak rakamlarla konuşmayı tercih ediyor. Destansı bir tutum almak yerine teknik ve mütevazı bir duruş sergiliyor. O derece mühendis yani.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri