GÜNDEM

Ahmet Hakan'dan ordu satıldı diyen vekile çarpıcı sözler!

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın 'satılmış ordu' sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın 'satılmış ordu' sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor. Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Hakan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

CHP milletvekili Ali Mahir Başarır, bir televizyon tartışmasında “satılmış ordu” manasına gelecek bir laf etmiş.

Programın ilgili bölümlerini sonradan izledim.


Sağdan soldan yapılan her türlü çarpıtmayı bir tarafa bırakarak işin doğrusunu yazıyorum:

*

Evet... Ali Mahir Başarır, “satılmış ordu” manasına gelecek bir laf ediyor programda. Uyarılınca da “Ben ‘Ordu satılmıştır’ demedim, Tank Palet Fabrikası’nın satılmasını kastettim” diyor.

*

Ali Mahir Başarır’a bazı tavsiyelerim olacak:

*

- Tank Palet Fabrikası olayından yola çıkarak “Ordu satılmıştır” demeniz, çok büyük talihsizlik. Keşke dolu dolu bir özür dileseydiniz. “Yanlış yaptım, kastım bu değildi” vurgusunu şöyle kuvvetli bir şekilde ortaya koysaydınız.

*

Tank Palet Fabrikası olayına en şiddetli itirazı yapmak, tabii ki hakkınızdır. Ama bunu yaparken “satılmış ordu” derseniz, Tank Palet Fabrikası’yla ilgili haklı itirazlarınızı da gömmüş olursunuz.

*

“Katar” kelimesine nasıl olsa alıcısı var diye bu denli yüklenmemek gerekir Ali Mahir Bey. Kıvam kaçması olunca, etkisi azalır.

*

- Tartışmanın şehvetine kapılmayın Ali Mahir Bey... Tartışmalar geçer gider, geriye milletin gözbebeği orduyu inciten o açıklamanız kalır.

*

- Gürül gürül, dolu dolu özür dilemekten çekinmeyin Ali Mahir Bey... Küçülmez, büyürsünüz.

Yorumlar
Günün Manşetleri