GÜNDEM

Ailesini kaybeden Afganistanlı 10 yaşındaki Menice ailesine kavuştu

Edirne'de anne ve babasıyla geçtikleri Yunanistan'da yakalanan Afganistanlı Menice Arapladı, ailesini kaybetmiş, minik kızın sözleri herkesin yüreğini dağlamıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Menice'nin ailesine ulaştı.

Afganlı 3'ü çocuk Arapladı ailesi, bir grup göçmenle birlikte Edirne'de Meriç Nehri üzerinden geçtikleri Yunanistan'da güvenlik güçlerine yakalandı. Yunanaskerleri yakaladığı göçmenleri araçlara alarak başka bir yere götürürken, Menice Arapladı'yı annesi babası ve 2 kardeşinden ayrı bir araca aldı. Ailesine kaybeden küçük Menice, bir grup göçmenle birlikte Türkiye'ye geri gönderildi.

menice

AİLEMİ ÇOK ÖZLÜYORUM

Annesi, babası ve 2 kardeşinin nerede olduğunu bilmeyen Menice Arapla, ailesinin hayatından endişe ettiğini söyleyerek gözyaşları döktü. Arapladı, "Ailemi çok özlüyorum. Ben çocuğum ve burada herkesin ailesi var ama benim yok. Biz onlara ne yaptık neden ailemle beni ayırdılar? Ben annemin ve babamın, kardeşlerimi bulmak istiyorum. Okumak eğitimimi tamamlamak istiyorum.Yunan polisi cep telefonu, para ve eşyalarımızı aldı. Yunan polisi çok kötü davrandı ve herkesi dövüyorlar" dedi.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ, BABA BULUNDU

Gelen son dakika bilgisine göre; Menice için devreye giren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri, minik kızın babasına ulaştı. 

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri