GÜNDEM

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten barolara sert tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrası, Ankara ve İzmir barolarının Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef alan açıklamalarını sert ifadelerle eleştirdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye için ve Türkiye'nin vesayet tarihi için kötü günlerden birisi 27 Nisan'dır. Bunun bir kağıt parçasına çevrildiğini söyledim. Zihniyetin devam ettiğini gösteren bir olayla uğraşmak zorunda kaldık. O da Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı ile ilgili söyledikleridir. Şimdi ikinci açıklama yaparak İslam düşmanlığı yapmadıklarını söylemişler. Mesele Diyanet'in ötesinde anlamlar taşıdığını net olarak tespit ediyoruz." dedi.

"İSLAMAFOBİK ÇİRKİN BİR METİN"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik söylemlere sert tepki gösteren Çelik, "Arkaik bir dil kullanılarak, düşük bir idrak düzeyiyle Diyanet İşleri Başkanı'nı belli bir kesimi hedef göstererek suçlayarak başlıyor. Diyanet İşleri Başkanı'nı zihinsel, dogmatik bir bakış açısından bahsediliyor. Bir adım sonra Diyanet İşleri Başkanımızın meydanlarda cadı diye kadın yakmaya davet edeceğini söylüyorlar. Ben antidemokratik, insanlık dışı, hukuk dışı çok metin gördüm fakat Ankara Barosu'nun yayınladığı hukuk, insanlık dışı, baştan sona İslamafobik çirkin bir metin görmedim." vurgusunu yaptı.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri