GÜNDEM

AK Parti'den CHP'ye 'Katar' tepkisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, Türkiye ile Katar arasında yapılan ticari anlaşmaları çarpıtarak siyasete alet eden muhalefete sert tepki gösterdi.

Mahir Ünal, Kanal 7'de yayımlanan Başkent Kulusi programında yaptığı açıklamalarda "Türkiye'nin kendi çevresinde oluşturulmak istenen bir çember vardı. Mısır'daki darbe ile başlayan bir yalnızlaştırma çabası vardı. Türkiye'deki tehditler öyle bir noktaya gelmişti ki adeta bizim ayağımızı denize sokacak alan bırakmayacaklardı yaptıkları hamlelerle." ifadelerini kullandı.  

CHP'nin Katar çığırtkanlığı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Ünal, "Katar, Türkiye'yi kuşatanların eksenine girseydi CHP'nin Katar ile bir sorunu olmazdı. Tıpkı Yunanistan, Suudi Arabistan, BAE ile bir sorunları olmadığı gibi." dedi. 

Mahir Ünal'ın açıklamaları şu şekilde:

''DİKKAT EDİN TÜRKİYE DÜŞMANLARI İLE HİÇBİR SORUNLARI YOK''

''Bütün ülkeler yatırımcı çekmeye çalışıyor. Biz de doğal olarak ülkemize yatırımcı çekmeye çalışıyoruz. CHP de buna engel olmak için Türkiye'yi her yerde şikayet ediyor. 

Katar, Türkiye'yi kuşatanların eksenine girseydi CHP'nin Katar ile bir sorunu olmazdı. Tıpkı Yunanistan, Suudi Arabistan, BAE ile bir sorunları olmadığı gibi. Dikkat edin Türkiye düşmanları ile hiçbir sorunları yok. Asla bunlara karşı bir şey onlardan duyamazsınız. 

''İSTİNYE PARK SATILDI DİYORLAR, BUNU DEVLET Mİ SATTI?''

Mesela bunların televizyonları, trolleri var. Bunlara deniyor ki 'bu hafta beş maske bile dağıtamadılar' bir hafta boyunca kulaklarını tıkıyorlar ve bunu konuşuyorlar. Sonra diyorlarki 'bu hafta Türkiye'yi Katar'a sattıları' konuşacağız. Kora halinde bunu yapıyorlar. 

'İstinye Park satıldı' diyorlar. Bunu devlet mi sattı. Bunların etkin sanatçıları da var ama bunların Hatay'daki teröristlerin çıkardığı yangınla ilgili hiçbir açıklaması olmaz. 

''KATAR AVRUPA İMAR VE KALKINMA BANKASI'NIN VAZGEÇTİĞİ YÜZDE 10'U SATIN ALDI''

2015'te Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu satın aldı. 2019'da çekildi. Peki bunlarla ilgili CHP'nin tek bir kelime ettiğini gördünüz mü? ABD'ye satıldı oraya satıldı diye. Şimdi peki Katar neyi satın aldı? Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın vazgeçtiği o yüzde 10'u karşılıklı görüşmelerle satın aldı.

Kötü mü etti? İyi etti. CHP'nin istediği şey şu; Türkiye'nin ekonomisi çöksün Türkiye nefes alamasın Türkiye'ye yabancı yatırımcı gelmesin. Türkiye bu kuşatılmışlığını içeride de siyasi anlamda CHP ve dostları desteklesin. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 18 yıldan beri başaramadılar bundan sonra da bunu başarmayacaklar.''

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri