GÜNDEM

Akçakale'ye roketli saldırıda korkunç tuzak

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Tel Abyad'dan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine fırlatılan havan mermilerinin, Hıristiyanların kiliselerinin dibinden ve yine Hıristiyanlara ait okulun bahçesinden atıldığını yazdı.

Suriye'nin kuzeyinde yürütülen 'Barış Pınarı Harekatı'nda, Tel Abyad'dan teröristlerce Akçakale'ye çok sayıda roket ve havan mermisi atıldı. Olayda  iki sivil ölürken çok sayıda vatandaş yaralandı.

Saldırıya ilişkin çarpıcı bir detayı Abdulkadir Selvi, "PKK'nın Hıristiyan tuzağı" başlıklı köşesinde paylaştı. 

Terör örgütünün Akçakale'yi hedef alan saldırısında Hıristiyan kartını kullanarak Batı kamuoyunu aleyhimize geçirmek için Türkiye’yi tuzağa düşürmeye çalıştığını belirten Selvi, şu ifadeleri kullandı:

PROPAGANDA İÇİN ZEMİN ARADILAR

"Havan toplarının izlerini takip eden güvenlik birimlerimiz bunların terör örgütünün mevzilerinden değil, yerleşim yerlerinin içinden atıldığını tespit etti. Havan mermilerinin izlerinin takip edilmesi üzerine atışın Tel Abyad’daki Hıristiyanların yaşadığı alanlardan yapıldığı tespit edildi. Havanların özelikle Hıristiyanların kiliselerinin, konutlarının, hastanelerinin duvarının dibinden ve yine Hıristiyanlara ait okulun bahçesinden atıldığı belirlendi.

ARAÇLARIN BÖLGEYİ TERKETMESİ BEKLENDİ

Havanların mobil araçlardan atıldığı tespit edildi ancak anında vurulmadı. Terör örgütünün Batı kamuoyunda “Türkiye Hıristiyanların mabetlerini hedef alıyor” propagandası yapmasına fırsat vermemek için araçların bölgeyi terk etmesi beklendi. Hıristiyanların bulunduğu mahallin dışına çıktığı tespit edildiği anda ise vurularak imha edildi."

Yorumlar
Günün Manşetleri