GÜNDEM

Alaattin Çakıcı aslında kimdir? ASALA ile mücadele döneminde neler yaşandı?

Bir dönem Türkiye'nin en çok konuşulan isimlerinden biriydi. İsmi devlet kademelerinde sıkça duyuluyor, halk arasında ülkücü camianın tanınmış isimlerinden kabul ediliyordu. ASALA terör örgütüyle mücadelede aktif rol aldı. Geçtiğimiz günlerde meclisten geçen infaz düzenlemesiyle birlikte özgürlüğüne kavuşan Çakıcı'nın hayat hikayesi bir kez daha merak konusu oldu. Şimdi okuyacaklarınız Türkiye'nin en bilinmeyenli döneminde geçen bir yaşam öyküsüdür. Alaattin Çakıcı kimdir?

Alaattin Çakıcı, 20 Ocak 1953 tarihinde Trabzon’un Fındıklı köyünde doğdu. Annesinin adı Şakire, babasının adı Ali’dir. Fahrettin ve Gençağa isimlerinde iki erkek kardeşi olan Alaattin Çakıcı’nın Gamze ve Leyla adlarında iki kız kardeşi vardır. 

Babası Ali Çakıcı, İstanbul’a göç etti. İstanbul’a göç eden aile Kağıthane ilçesinde Gültepe semtine yerleşti. Baba Ali Çakıcı burada bir kahvehane işletmeye başladı.

Gençlik döneminde bir süre cezaevinde kaldı. 1980 öncesinde baba Ali Çakıcı ve kardeşi Gençağa Çakıcı ile birlikte MHP Ülkü Ocaklarına dahil oldu.

Alaattin Çakıcı 1979 yılında vuruldu, ancak olaydan yaralı olarak kurtuldu. Baba Ali Çakıcı bir saldırı sonucu 5 Mayıs 1980 yılında hayatını kaybetti. 1980 Askeri Darbesi ile birlikte tutuklandı.