GÜNDEM

Alaattin Çakıcı tahliye için hazırlanıyor! Geniş güvenlik önlemleri alındı

Af düzenlemesinin Meclis'ten geçerek yasalaşmasının ardından Sincan Cezaevi'nde yatan Alaattin Çakıcı'nın tahliye edilmesi bekleniyor.

Af düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte bazı hapishanelerden tahliye işlemleri başlatıldı. Ankara'da Sincan Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan Alaattin Çakıcı'nın da ilerleyen saatlerde tahliye edilmesi bekleniyor.

Af yasasında 65 yaş üstü olanlara verilen öncelikten faydalanacak olan Alaattin Çakıcı'nın bugün cezaevinden ayrılması bekleniyor.

SİNCAN CEZAEVİ'NDEN TAHLİYE EDİLECEK

Çakıcı, 16 Temmuz 2016 tarihinde Edirne'den Bolu F Tipi Cezaevi'ne, buradan da 2017 yılında Kırıkkale’nin Keskin ilçesindeki F Tipi Cezaevi'ne nakledilmişti.

Çakıcı, 13 Ağustos 2018 tarihinde ise Sincan Kapalı Cezaevi'ne nakil olmuştu. Bugün tahliye edilmesi durumunda Çakıcı'nın son yattığı cezaevi Sincan olacak.

TAHLİYE SÜRECİNDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINIYOR

Hükümlü yakınlarının cezaevi önünde beklemesine izin verilmedi. Basın mensupları için de cezaevine yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bir nokta belirlendi. Kanundan yararlanan hükümlülerden bazıları, otobüslere bindirilerek cezaevinden tahliye edildi.

Hükümlülerin, koronavirüs önlemleri kapsamında otobüslerde sosyal mesafe kuralına uygun oturdukları ve maske taktıkları görüldü. Bazı hükümlüler ise cezaevinin yakınında bekleyen yakınlarına teslim edildi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri