GÜNDEM

Alan bebeği ölüme gönderenler yakalandı

Muğla'da cansız bedeni sahile vuran Alan bebekle birlikte 7 kişinin ölümüne sebep olan göçmen kaçakçıları yakalandı.

Alan bebeğin sahile vuran görüntüsü tüm dünyada kaybolan vicdanın sembolü olarak yayılmıştı.

ALAN BEBEKLE BİRLİKTE 7 GÖÇMEN HAYATINI KAYBETMİŞTİ

2015 yılında da Muğla'nın Bodrum ilçesi Akyarlar Mahallesi Aspat'ta Yunanistan'ın İstanköy Adasına (Kos Adası) kaçak olarak geçmeye çalışan Suriye uyruklu 16 kişinin içinde bulunduğu lastik botun batması sonucu aralarında 3 yaşındaki Alan Kurdi ile 5 yaşındaki Galip Kurdi'nin de bulunduğu toplam 7 göçmen boğularak hayatını kaybetmişti.

ÖLÜME SEBEBİYET VERMEKTEN DAVA AÇILDI

Göçmenleri yasa dışı yollardan hiçbir tedbir almaksızın Yunanistan'a geçirdiği tespit edilen Cebrail Enkadur, Ecevit Bülünt Gökalp ve Ali Can Şaş hakkında "insan kaçakçılığı ve birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekten" dava açıldı.

Ancak şüpheli 3 kişi, bir türlü yakalanamadı.

Mahkeme, suçu işledikleri sabit olan şahıslar hakkında her birine 182'şer yıl olmak üzere toplam 546 yıl hapis cezası verdi. Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari hükümlülerin Karataş ilçesinde olduğu bilgisi ulaştı.

Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Karataş İlçe Emniyet Müdürlüğünde bir özel ekip oluşturulmasını ve bu hükümlülerin bir an önce yakalanması talimatını verdi. Polis, yaptığı çalışmalar sonucunda hükümlülerin saklandığı yeri tespit etti.

Bu tespitin ardından baskın yapılacağı sırada hükümlülerin bir araç ile hareket ettiği belirlendi. Hemen uygulama alanı oluşturulup, bütün gidiş güzergahları kontrol altına alındı. Kısa sürede 3 hükümlü de uygulama alanında yakalandı. Emniyette işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen hükümlüler, cezaevine gönderildi.

Yorumlar
Günün Manşetleri