GÜNDEM

Alarm verildi! 9 ilden korkutan koronavirüs rakamları

Koronavirüs salgınında büyükşehirlerin vaka sayıları inişe geçti. Bu yüzden normalleşme adımları atılmaya başlandı. Türkiye'de hayat normale dönmeye başlarken Anadolu’daki bazı şehirlerde rehavet endişelendirdi. Özellikle dokuz ilde artan vaka sayıları uzmanları tedirgin ediyor.

Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirler büyük şehirlerde vaka sayılarını aşağı doğru inişe geçirdi. Ancak Adanolu’da bazı şehirlerden endişelendiren haberler gelmeye başladı. 

Havaların ısınmasıyla evde izolasyonu gevşeten vatandaşlar, maske, sosyal mesafe gibi hayati tedbirleri de ihmal edince vaka sayıları arttı. Özellikle 9 şehirde vaka sayılarındaki yükseliş endişeye sebep oldu. 

Milliyet'in haberine göre; Batman, Kars, Uşak, Düzce, Gaziantep, Van, Adıyaman, Rize ve Zonguldak gibi illerde vaka sayıları alarm vermeye başladı. Bu iller için de sokağa çıkma yasağı kararı gelebileceği iddia edildi.

9 VAKADAN 450 VAKAYA ÇIKTI
Alınan önlem ve uygulanan yasaklara rağmen vaka sayısının arttığı illerin başında Batman geliyor. 3 Nisan’da 9 olarak açıklanan vaka sayısı büyük bir artışla bu hafta 450’ye kadar yükseldi.