GÜNDEM

Ali Babacan'ın Gezi Parkı açıklaması, Muhsin Yazıcıoğlu'nun sözünü hatırlattı

Gezi Parkı'nda Türk bayrağı ve otobüsleri yakarak şehirde terör estiren gençlerden şikayetçi olmadığını söyleyen Ali Babacan'ın bu sözleri, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ''Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için bu kadar fırıldak olmanın anlamı yok'' sözünü akıllara getirdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün sabah Fox TV’de Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu.

Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Babacan, gündeme dair de değerlendirmelerde bulundu.

Babacan, sosyal medya hesabından başlattığı “Korkma Türkiye” kampanyası paylaşımına yapılan “Gezi Parkı davacısı” olduğu hatırlatmalarına ilişkin de açıklama yaptı.

Gezi Parkı davasında mağdur olmadığını söyleyen Babacan, davadan da isiminin şikayetçilerden silinmesini isteyerek şu ifadeleri kullandı;

GEZİ DAVASINDA DAVACI OLMADIM, MAĞDURU DA DEĞİLİM

"Ben davacı değildim, şikayetçi değildim, mağdur da değildim. Savcı, tek taraflı olarak bütün bakanları mağdur olarak değerlendirdi. Hukukçu arkadaşlarımızla oturduk konuştuk. Araştırdım, davadan çekilmek kanunen mümkün değildi. İşte bugün buradan savcılara sesleniyorum: Ben bu davanın mağduru değilim. Silin benim adımı.”

2013'TE TAM TERSİNİ SÖYLEMİŞ...

Ali Babacan'ın bu açıklamalarından sonra 2013'te yaşanan süreç ile ilgili kendisine ait olduğu sözler yeniden gündeme geldi.

Babacan o dönem yapmış olduğu açıklamada Gezi Parkı eylemlerinde bulunanlar için "Gelecekte görmek istediğimiz gençlik bu değil" diyerek şunları söyledi;

"İletişim kanallarının sürekli açık olması, beklentilerin, arzuların, isteklerin, endişelerin, korkuların açıkça ifade edilebilmesi son derece önemli. Ama bunun medeni yollarla, barışçıl yollarla yapılması bir başka önemli konu. O çizgiyi geçip, eğer iş şiddete geliyorsa, eğer karşıdakine zarar vermeye dayanıyorsa, molotof kokteylileriyle, demir bilyelerle araçları, otobüsleri yakıp yıkmayla bazı mesajlar verilmeye çalışılıyorsa kimse kusura bakmasın bu bizim gelecekte görmek istediğimiz bir gençlik davranışı değil"

''FIRILDAK OLMANIN ANLAMI YOK..''

Babacan'ın sırf bütün cenahlardan oy almak maksadıyla yaptığı bu açıklama Büyük Birlik Partisi'nin rahmetli olan kurucu başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, şu sözlerini akıllara getirdi:

“Hiçbirimizin garantisi yok. Şurda ayakta duranın da oturanın da garantisi yok. Ruh bir saniyeliktir. Bir saniyenize bile hakim değilsiniz. Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur. Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz. Dik duracağız, doğru gideceğiz.”

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri