GÜNDEM

Ali Erbaş'tan nargile ve sigara açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, nargile ve sigara gibi zararlı tütün ürünleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, nargile ve sigara gibi zararlı tütün ürünleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

'SİGARANIN HARAM OLDUĞUNA DAİR DELİLLERİMİZ VAR'

"Biz sigaraya haram diyoruz ama delillerimiz var." diyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Maide Suresi'nin 32'nci ayetine işaret ederek, "Kim ki inancı, mezhebi, dini ne olursa olsun yeryüzünde bir kimseyi öldürürse haksız yere bütün insanları öldürmüş gibi olur.' diyor ayet. Sadece Türkiye'de 100 bin kişiyi öldüren bir madde için 'Bu katildir, katletmek de haramdır.' demek zor bir şey mi?" ifadelerini kullandı. 

Erbaş, sigaranın sadece insan sağlığına çeşitli zararlar vermekle kalmayıp aynı zamanda aile bütçesine ve ülke ekonomisine de büyük oranda zarar verdiğinin bilinen bir gerçek olduğunu vurgulayarak, Müslümanın hayatını etkileyen her meselede olduğu gibi sigara konusunda da İslam’ın bu meseleye yaklaşımının önem arz ettiğini söyledi. 

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de son yıllarda özellikle gençler arasında şiddetle artan nargile ve elektronik sigaradan mutlaka kurtulmak gerektiğini belirterek, "İnsanlar önce cebinizdeki parayı, sonra bedeninizdeki canı alıyorlar. Kendi servetlerine servet katmak için bizim çocuklarımızı, gençliğimizi, insanlarımızı çalıyorlar." dedi. 

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri