GÜNDEM

Almanya saldırganı ırkçı çıktı! Annesini de öldürmüş

Almanya'nın Hanau kentinde üç nargile kafeye düzenlenen silahlı saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Saldırganın kimliği belirlendi. 11 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya Türkiye'den de tepki yağıyor..

Almanya'nın Hanau kentinde üç nargile kafeye düzenlenen silahlı saldırıda 11 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerden 5'inin Türk olduğu saldırıda saldırganlardan birinin aşırı sağcı Tobias R. olduğu açıklandı. Saldırgan saldırıyla ilgili bir mektup ve video bırakmış.

 Saldırgan evinde çekip Youtube yüklediği videosunda 'ABD’nin yer altında askeri üsleri var ve burada çocuklara işkence yapılıyor ve öldürülüyor. Burada şeytanlara tapılıyor. Amerikan vatandaşları uyanmalı ve bunlarla savaşmalı” diyor.

ANNESİNİ DE ÖLDÜRMÜŞ

Saldırıdan sonra Alman özel harekat timleri Tobias R.'nin evine baskın düzenledi. Evde Tobias R ile birlikte bir kişinin daha cesedi bulundu. Bu kişinin Tobias R.'nin annesi olduğu ortaya çıktı. Saldırganın intihar etmeden önce annesini de öldürdüğü öğrenildi. 

SALDIRGAN TOBİAS R. KİMDİR?
Alman polisinin saldırıyı gerçekleştirdiği şüphesiyle ölü bulduğu aşırı sağcı görüşleriyle tanınan Tobias R. bir video mesajı da bıraktı. Tobias R'nin saldırıyı gerçekleştirdiği Hanau kentinde doğduğu ve 1977 doğumlu olduğu belirtiliyor. Üniversite mezunu olan Tobias R. iktisat okumuş.