GÜNDEM

Almanya'da silahlı saldırı! Ölenlerin 5'i Türk

Almanya'nın Hanau kentinde iki kafeye silahlı saldırı düzenlendi. 5 i Türk olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda adı geçen kafe ise bir Türke ait.. İşte saldırı olayının detayları..

Almanya'da dehşet veren olay.. İki nargile kafeye düzenlenen saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti. Kafelerden biri ise Konyalı bir vatandaşa ait olduğu ve ölenlerden 5'inin Türk olduğu belirtiliyor..Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri ve uyrukları henüz netleşmiş değil. 

ŞÜPHELİLER EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
Saldırganların otomatik silahlarla ateş açtığı iki kafede çok sayıda kişi de ağır yaralandı. Nargile kafeye saldırı gerçekleştiren iki şüpheli bir evde ölü bulundu. Hedef alınan kafelerden birinin Konyalı bir Türk vatandaşına ait olduğu ve hayatını kaybeden 11 kişiden 5'inin Türk kökenli olduğu iddia ediliyor.

IRKÇI SALDIRI
Saldırının faili olarak tespit edilen kişinin evinde yapılan aramalarda aşırı ırkçı bulgular ele geçirildi.

YEREL SAAT İLE 22:00'DE
Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saldırı Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı yerde gerçekleşti. Polis, yerel saatle 22.00 sularında gerçekleşen saldırılarla ilgili arka planın henüz bilinmediğini kaydetti.

SALDIRGANLAR KAÇTI AMA...
Alman güvenlik güçleri 2 kişi olduğu belirtilen ve koyu renk bir araçla kaçan saldırganları yakalama çalışmalarını sürdürüyor. Görgü tanıkları saldırı sırasındaki panik anında kafede Türkçe konuşan müşterilerin olduğunu söyledi. AP, nargile kafeye saldırı gerçekleştiren şüphelilerden birinin evinde ölü bulunduğunu duyurdu. Daha sonra gelen haberlerde iki saldırganın da aynı evde ölü bulunduğu bildirildi.

NARGİLE KAFE KONYALI BİR TÜRK'E AİT
Kırım Haber Ajansı Genel Müdürü Ahmet Özay, Almanya'yı sarsan saldırıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Frankfurt yakınlarında bu olay meydana geldi. Eşine az rastlanır bir vahşilikle; önce nargile bara iki kişi gidiyor ve üç kişiyi burada öldürüyor. Daha sonra bir spor bara orada da 5 kişiyi arka arkaya öldürüyorlar. Daha sonra üçüncü bir yeri basıyorlar ancak ölü yok. Burada basılan mekanlar Türklere ait; nargile kafe Konyalı bir vatandaşımıza ait. Ölen 8 kişiden de 5'inin Türk kökenli olduğu belirtiliyor. Büyük bir ihtimalle kafe sahipleriyle bir husumet olduğu söyleniyor. Nargile kafe sahibinin oğlunun doğum gününe katılmak için mekandan ayrıldığı ve bu şekilde saldırıdan kurtulduğu bildiriliyor."

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri