GÜNDEM

Altın fiyatları hızlı yükselişe geçti! Altın fiyatlarında 2021 uyarısı

Tüm dünyada hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan panik havasının da etkisiyle yatırımcıların güvenli liman altına yönelmesiyle kasım ayının başında 540 lirayı aştı. Gram altının fiyatı koronavirüs aşısına ilişkin gelişmeler, ABD seçimleri döviz fiyatlarındaki gerilemeyle sert düşüşler yaşayarak 440 liraya kadar geriledi. Peki 2021 yılında Altının seyri nasıl olacak? Altın alınmalı mı satılmalı mı?

Koronavirüs aşısına ilişkin peş peşe yaşanan olumlu gelişmeler ve ABD'deki kritik seçilere ilişkin belirsizliklerin neredeyse sona ermesiyle birlikte 540 liradan 440 liraya kadar gerileyen gram altın fiyatları aralık ayının ilk haftasında başlayan yukarı yönlü hareket sonrası yeniden 469 lira seviyesine kadar çıkarken yatırımcılar ise yaşanan sert düşüşün ardından altın fiyatlarının nereye gideceğini merak ediyor. Uluslararası piyasalarda altın fiyatları salgında artan vakalar ve yeni karantina tedbirlerinin etkisiyle yükselişini hızlandırdı. 1.872 dolara kadar çıkan altın, iki haftanın zirvesine çok yakın seyrediyor.

ALTIN ALMALI MI SATMALI MI?

Altın fiyatlarında Kasım ayında yaşanan sert düşüşün ardından Aralık ayında yaşanan hafif toparlanma sonrası yatırımcılar altın fiyatlarının nereye gideceğini, gram altının fiyatının ne kadar olacağını, altın alım mı satış mı yapmanın doğru olacağına ilişkin soruları cevaplayan Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına ilişkin beklentilerini paylaştı..

ONS ALTINDA BİR AYDA YÜZDE 10'DAN FAZLA DEĞER KAYBI

 Son bir aydır düşüş trendinde olan altın fiyatlarının yatırımcısına iyi alım fırsatları sunduğuna dikkat çeken Memiş,''Aşı iyimserliği altının ons fiyatında, dolar/TL kurunun gerilemesinin ise altının gram fiyatında sert düşüşlere neden olduğunu gördük. Altının ons fiyatı 1.965 dolar seviyesinden 1.765 dolar seviyesine kadar geriledi.

Altının ons fiyatı 1 ayda yüzde 10’dan fazla değer kaybederek 200 dolar geriledi.

 Dolar/TL kurunun 8,58 liradan 7,50 liraya gerilemesi, altının ons fiyatında 200 dolarlık gerilemenin aynı aya tekabül etmesi, altının gram fiyatının yüzde 18,5’luk değer kaybıyla 540 liradan 440 liraya gerilemesine neden oldu.'' dedi.