GÜNDEM

Altın fiyatlarında sert düşüş! Çeyrek ve gram altın ne kadar?

Geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarında kayıp yaşanmaya başladı. Peki çeyrek ve gram altın ne kadar? İşte piyasalarda son durum..

Yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın fiyatlarında sert düşüşler yaşanıyor. Haftaya 477 lira seviyesinde başlayan gram altın 438 lira seviyesine geriledi.  Gram altın fiyatları tarihi zirvesinden sadece 4 gün sonra 55 lira geriledi.

7 Ağustos'ta 2 bin 75 dolara kadar çıkan ons altın fiyatları, bugün (12 Ağustos 2020) ise bin 863 dolara kadar gerilerken, sadece 3 işlem gününde 212 dolar değer kaybetmiş oldu. 

Fiyatların sert düşüşler yaşaması sonrası ise altın yatırımcıları "güvenli liman"ı hızlı bir şekilde terk etmeye başladı.

Dramatik düşüşler yaşayan ons altın fiyatları Rusya'nın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı bulduğunu açıklamasıyla da büyük bir darbe yedi. Rusya'nın bulduğunu ileri sürdüğü aşıya Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) henüz onay vermemesine rağmen, gram altın fiyatları tarihi zirvesinden sadece 4 gün sonra 55 lira geriledi.