GÜNDEM

Amerika para dağıtıyor diyenleri susturan video

Bazı basın organlarınca ortaya atılan 'Koronavirüsle mücadelede Türkiye'de para toplanırken, Amerika'da para dağıtılıyor' iddialarına Türkiye HERİTAGE Başkanı Ali Çınar ezber bozan açıklamalarla yanıt verdi.

Türkiye HERİTAGE Başkanı Ali Çınar, gazeteci Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Hakan Çelik'in 'ABD'deki vakalarda ciddi bir artış var bu neden kaynaklanıyor? sorusuna, Ali Çınar, " Şu an itibariyle kesinleşmiş vaka sayısı ABD'de 104 bin 661. Hayatını kaybeden ABD'li sayısı ise 1707. Bu konuda en sıkıntılı eyalet New York. Bu vakaların artmasının en önemli nedenlerinden biri de test yapılan vatandaş sayısının artması. Yaklaşık 550 bir kişiye test yapıldı. Test sayısı arttıkça vaka sayısı da artıyor. Genel olarak Başkan Trump'ın gevşek davranması virüsü griple mukayese etmesinden dolayı ABD tedbirleri geç aldı." yanıtı verdi.

"Sağlık kurumlarından durum nasıl, panik havası var mı? sorusuna ise Çınar şu sözlerle yanıt verdi: ABD genelinde 925 bin yatak kapasiteli yataklı hastane var. 330 milyonluk bir nüfusta yetersiz. Sağlık sisteminde sorunlar gözle görülebiliyor. Koronavirüsünü kapmış bir Amerikalı vatandaş sigortası varsa 9 bin dolara yakın para ödemek zorunda. Sigortası yok ise 34 bin dolara yakın para ödemek zorunda kalıyor. 

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri