GÜNDEM

Ankara Belediyesi koronavirüs fırsatçılarına isyan etti! 13 liraya alıyorduk 70 lira teklif ettiler

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Arslan virüslere karşı önlem için 13 liraya aldıkları dezenfektanların 70 liraya satıldığını söyleyerek fırsatçılara isyan etti.

Türkiye'de bakanlıklar ve yetkili merciler eliyle koronavirüse karşı etkili önlemler alınmaya devam ediliyor. 

Alınan önlemlerin yanında kişisel temizliğin en büyük tedbir olduğu söyleniyor.

Vatandaş yapılan açıklamaları dikkate alarak salgına karşı bütün tedbirleri almak için gayret gösterse de fıstaçılar buna izin vermiyor.

Temizlik ürünlerinde fahiş fiyat artışına giden firmalar belediyeleri de isyan ettirmeye başladı.

13 LİRAYA SATILAN DEZENFEKTANI 70 LİRAYA SATIYORLAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Arslan, koronavirüs tedbirleri kapsamında 40 ton dezenfektan madde alımı yapacaklarını söyleyerek, fahiş fiyatlardan yakındı. Aslan, “Fahiş fiyatlar bizi de etkiliyor. 13 liraya aldığımız el dezenfektanı 70 liraya teklif edildi” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Arslan, halkın yoğun olarak kullandığı metrolar ve belediye otobüsleri başta olmak üzere kamusal alanları dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Arslan, dezenfektan ürünlerle alakalı Sağlık Bakanlığı onaylı ürünleri tercih ettiklerini söyleyerek, bakanlığın yayımlamış olduğu dezenfektan listesinin bulunduğunu bildirdi.

Arslan'ın açıklamaları şu şekilde:

“Burada el dezenfektanları ve yer dezenfektanları şeklinde gruplandırılmış. Biz de yüzde 70 etil alkol içeren el dezenfektanlarını ve kuarterner amonyum içerikli yüzey dezenfektanlarını sahada kullanıyoruz. Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı olması bizim için esastır. Bu listeye hassasiyetle dikkat ediyoruz. Benzer birçok firma var bizim için, önemli olan etken maddedir. Saha dezenfektanları alımıyla ilgili bir ihale daha yapacağız. 40 ton civarında dezenfektan madde almayı planlıyoruz. Ama fahiş fiyatlar bizi de etkiliyor. 13 liraya aldığımız el dezenfektan dün 70 liraya bize teklif edildi. Uzun vadeli düşünüyoruz ve gelen şirketleri de uyarıyoruz.”

Yorumlar
Günün Manşetleri